Фейковий документ ВОЗ – TFM

Фейковий документ ВОЗ

Фантазія противників масочного режиму розігралася не на жарт. У соцмережах з’явився фейковий документ Всесвітньої організації охорони здоров’я. Уж не могли ми уявити, що хтось вирішить “косплейнути” ВОЗ!
У пості на фейсбуку представника антимасочників говориться: “Чи рекомендує ВОЗ носити маски в громадських місцях? Проста відповідь — ні”. А нижче він наводить й сам документ з прикладами наукових досліджень.
Прессекретарка організації Маргарет Харріс спростувала цю інформацію й заявила: “Це не документ ВОЗ, але той, хто його створив, вибрав деякі матеріали поза контекстом з деяких наших документів».
У фейковому документі 4 помилкових твердження:
🔸“немає прямих доказів ефективності універсального маскування”
Координатор клінічних досліджень Медичного коледжу Університету Флориди Ерін Сильверман висловилася на цю тему: “Переважна кількість доказів підтримує використання масок для обличчя для запобігання передачі вірусу повітряно-крапельним шляхом”.
🔸“медичні працівники, які використовують маски з бавовняної тканини, піддавалися підвищеному ризику захворювання в порівнянні з тими, хто носив медичні маски”
Згідно з дослідженнями медична маска справді ефективніша за тканинну, але це не заперечує необхідності носити хоч якісь засоби захисту.
🔸“носіння маски може викликати у широкої публіки «помилкове відчуття безпеки, що призводить до зниження прихильності іншим критично важливим профілактичним заходам”
Британські та американські дослідники проаналізували дані та дійшли висновку, що під час обов’язкового маскування люди навіть краще дистанціюються один від одного та не забувають дезінфікувати руки.
🔸“недавнє дослідження 455 осіб показало, що безсимптомні люди не викликають інфекції»
У червні 2020 року вчені Дослідницького центру трансляції інституту Скріппса виявили: “безсимптомні люди, мабуть, становлять від 40 до 45 відсотків інфекцій SARS-CoV-2, і вони можуть передавати вірус іншим людям протягом тривалого періоду, можливо, понад 14 днів”.
Тож, як ми бачимо, косплей вийшов не дуже вдалий. Але треба віддати їм належне — оригінально.
Носіть маски, перевіряйте факти й будьте здорові!
25.09.2020